1. Az alma már a kőkorban is ismert volt de a rómaik fedezték fel először jótékony hatását. Ebben az időben már 36 különböző fajtáját ismerték. Később a szerzetesek foglalkoztak a termesztésével. A középkor emberének az egyik legfontosabb gyümölcse volt.
![]() |
Már a rómaiak is 36 fajtát almát ismertek |
2. Gyümölcssav- és vitamintartalma magas, többféle ásványi anyag található benne. Olyanok mint a foszfor, kálium, kalcium, vas, magnézium, nátrium, nyomelemek, A-vitamin, B- komplex vitaminok, kevés C-vitamin.
Dietetikai tipp
Indítsuk a reggelt a szokásos betevőnk mellett almával! Rostban gazdag,
ezért felpezsdíti a testnedveinket, felfrissít, energikusabbnak érezzük
magunkat - este ezzel szemben az alma megnyugtatja az embert, és jobbat alszik
tőle. Egészséges táplálkozás elképzelhetetlen nélküle, hiszen méregtelenít,
szabályozza a vese és a máj működését, segíti az emésztést,
kiegyensúlyozottabbá tesz.
Étkezési tipp
A teák élvezeti értékének javítására is kivalló.
Kisa Judit- Somogyi Gyöngyi dietetikusok írása
További elérhetőségek:
Weboldal:http://www.teljesertekuetelek.hu/
Könyvvásárlás: http://www.teljesertekuetelek.hu/vasarlasi_lehetosegek.html
Recept blog:http://kisajudit.blog.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése