2012. október 21., vasárnap

3. hasznos információ + 2 tipp az almáról



1. Az alma már a kőkorban is ismert volt de a rómaik fedezték  fel először jótékony hatását. Ebben az időben már 36 különböző fajtáját ismerték. Később a szerzetesek foglalkoztak a termesztésével. A középkor emberének az egyik legfontosabb gyümölcse volt.
Már a rómaiak is 36 fajtát almát ismertek

2. Gyümölcssav- és vitamintartalma magas, többféle ásványi anyag található benne. Olyanok mint a foszfor, kálium, kalcium, vas, magnézium, nátrium, nyomelemek, A-vitamin, B- komplex vitaminok, kevés C-vitamin.

Bármennyire nem újdonság: az egészséges táplálkozás egyik alap pillére az alma.

3. Gyulladások, láz, rekedtség, álmatlanság, sőt a köszvény és székrekedés ellen is bevethető. Az alma tartalmaz almasavat, vitamint, pektint - mely csökkenti a koleszterinszintet -, és foszfort. Bármennyire nem újdonság: az egészséges táplálkozás egyik alap pillére az alma.

Mindennap egy alma a betegséget távol tartja
Dietetikai tipp
 Indítsuk a reggelt a szokásos betevőnk mellett almával! Rostban gazdag, ezért felpezsdíti a testnedveinket, felfrissít, energikusabbnak érezzük magunkat - este ezzel szemben az alma megnyugtatja az embert, és jobbat alszik tőle. Egészséges táplálkozás elképzelhetetlen nélküle, hiszen méregtelenít, szabályozza a vese és a máj működését, segíti az emésztést, kiegyensúlyozottabbá tesz. 

Étkezési tipp
A teák élvezeti értékének javítására is kivalló. 
Kisa Judit- Somogyi Gyöngyi dietetikusok írása

További elérhetőségek:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése