2012. március 26., hétfő

A titokzatos sárgarépafaktor nyomában


-         kis répa a nagy RÁK ellen
-         megfigyelések: a sok bétakarotin tartalmú élelmiszert fogyasztó között kevesebb a daganatos megbetegedés
-         nem csak kezdeti, de későbbi folyamatban is hatásos
-         nem csak laboratóriumi körülmények között vizsgálták
-         1967: felfedezték, hogy a máj A vitamin tartalma kétféle forrásból származik (kész és elő anyagos) NCI
-         Hörcsög kísérletek: a retinol gátolja a légzőszervi daganatok kialakulását Köv.: az A vitamin potenciális rákellenes anyag
-         Számos kutatás, minden elméletben a helyénvalónak tűnt....
-         Az állatkísérletek viszont kétértelmű eredményeket hoztak, a tudósok zavartan vakargatták fejüket
-         1981: Richard Peto (anglia) megmentette a helyzetet: feltételezte, hogy az A vitaminná alakított béta karotin a gyógyhatású.....  A tudományos világ fellélegzett!
-         1981-ben megindultak a gyakorlati kutatások is rendkívüli eredményekkel
-         A bétakarotin antioxidáns hatású, hatásos mint a vírus eredetű, mint a kémiai eredetű rák kialakulásának megelőzésére
-         Majd jött Dr. Norman Krinsky.... rávilágított, hogy olyan karotinoid vegyületeket tartalmazó élelmiszerek is hatékonyak a megelőzési folyamatokban, melyek nem bétakarotinban bővelkednek... Szép és érdekes kavarodás....
-         Dr. Hans Stich: „koktéleffektus”  a magas karotionid tartalmú élelmiszerek védőhatása nem csupán a bétakarotinnak köszönhető, hanem több száz, még nem is tesztelt, talán fel sem fedezett vegyületnek
-         A természet megalkotta, hogy a zöldségek-gyümölcsök fogyasztóinak szervezetében kemoprevenciós vegyületek áradata legyen, mely hatás összehasonlíthatatlan egy szimpla orvosság hatóerejével.


 Kisa Judit dietetikus

weboldalunk:
Youtube oldalunk:
Facebook oldalunk:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése