2012. április 1., vasárnap

Sárgarépakrém leves gyömbérrel és szerecsendióval
Hozzávalók: 1 közepes burgonya, 50 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, só, citrom, őrölt szerecsendió és őrölt gyömbér, 2-3 evőkanál olaj




A zöldségféléket apróra vágjuk és egy liter vízben megfőzzük, sóval ízesítjük. Turmixolás közben adjuk meg a végleges ízét citromlével, kb. 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendióval, az őrölt gyömbérrel és az olajjal.

Kisa Judit dietetikus receptje

Facebook oldalunk:
 https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
Weboldalunk:
http://www.teljesertekuetelek.hu/
Youtube oldalunk:
http://www.youtube.com/user/Teljesertekuetel?feature=watch

2 megjegyzés:

  1. Szemetgyönyörködtetővé lehet varázsolni a sárgarépa krémleveseket egy kis színnel: turmixolás után zsenge zöldborsót lehet bele tenni, esetleg friss petrezselyemzöldet, kukoricaszemeket. Fűszerezésként elég egy kevés só, esetleg bors, ez ha durvára darált, akkor szintén a szemnek is kellemes összhatást ad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a hasznos információkat :-)

      Törlés