Hozzávalók: 1 közepes burgonya, 50 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, só, citrom, őrölt szerecsendió és őrölt gyömbér, 2-3 evőkanál olaj
A zöldségféléket apróra vágjuk és egy liter vízben megfőzzük, sóval ízesítjük. Turmixolás közben adjuk meg a végleges ízét citromlével, kb. 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendióval, az őrölt gyömbérrel és az olajjal.
Kisa Judit dietetikus receptje
Facebook oldalunk:
https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
Weboldalunk:
http://www.teljesertekuetelek.hu/
Youtube oldalunk:
http://www.youtube.com/user/Teljesertekuetel?feature=watch
Szemetgyönyörködtetővé lehet varázsolni a sárgarépa krémleveseket egy kis színnel: turmixolás után zsenge zöldborsót lehet bele tenni, esetleg friss petrezselyemzöldet, kukoricaszemeket. Fűszerezésként elég egy kevés só, esetleg bors, ez ha durvára darált, akkor szintén a szemnek is kellemes összhatást ad.
VálaszTörlésKöszönjük a hasznos információkat :-)
Törlés