Csokis-mandulás (diós, mogyorós, kókuszos) felfújt
Hozzávalók: 6 db tojás, 10 dkg keserű csokoládé, 6 dkg barna
cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg
őrölt mandula, vaj a forma kikenéséhez
A csokoládét a mézzel és a tejszínnel gőz fölött
felolvasztjuk. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
Összekeverjük a tojás sárgákat az olvasztott csokoládéval, a fahéjjal, a cukorral, a mandulával (aki igazán bűnözni akar, még egy evőkanálnyi finom kakaóport is szitálhat a masszába). Lazán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent formába tesszük, a 180-200ºC-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készül el.
Kisa Judit dietetikus receptje
Összekeverjük a tojás sárgákat az olvasztott csokoládéval, a fahéjjal, a cukorral, a mandulával (aki igazán bűnözni akar, még egy evőkanálnyi finom kakaóport is szitálhat a masszába). Lazán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent formába tesszük, a 180-200ºC-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készül el.
Kisa Judit dietetikus receptje
Weboldalunk: http://teljesertekuetelek.hu/
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése