2012. március 17., szombat


Csokis-mandulás (diós, mogyorós, kókuszos) felfújt


Hozzávalók: 6 db tojás, 10 dkg keserű csokoládé, 6 dkg barna cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg őrölt mandula, vaj a forma kikenéséhez



A csokoládét a mézzel és a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
Összekeverjük a tojás sárgákat az olvasztott csokoládéval, a fahéjjal, a cukorral, a mandulával (aki igazán bűnözni akar, még egy evőkanálnyi finom kakaóport is szitálhat a masszába). Lazán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent formába tesszük, a 180-200ºC-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készül el.

Kisa Judit dietetikus receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése