A keserű csokoládéval kapcsolatos tények és tévhitek
1. Az antioxidánsok a kakaóban vannak, nem a keserű csokoládéban
A lényeg az, hogy nem csupán a keserű csokoládé adja az antioxidáns értéket, hanem az a kakaó, amelyből készül. Fogyasszunk legalább 70 százalék kakaótartalmú, organikus fekete csokoládét, lehetőleg töltelék nélkül, amely hidrogénezett zsírokat tartalmazhat.
2. Adagolás
Az adagolás itt is rendkívül fontos. A tábla méretétől függően egy
tábla csokoládé 4–12 adagból (kockából) állhat, és általában már egyetlen kocka elegendő.
Ha nem vigyázunk, könnyen túlzásba vihetjük az evést, és a telített
zsírok és a cukor túlsúlyba kerülhetnek az előnyökkel szemben. A keserű csokoládéval lévő flavonoidok olyan hatékonyak, hogy már egy bonbon méretű darab is képes csökkenteni a vérnyomást.
Az egészségügyi előnyökkel járó, valódi fekete csokoládé ára az
édességes polcok nagy részét elfoglaló,
hétköznapi csokoládékhoz képest sokkal magasabb.
hétköznapi csokoládékhoz képest sokkal magasabb.
4. A kakaó előnyei más forrásokból
A csokoládé szelet nem mindig a legideálisabb forrása az
ismert antioxidánsoknak. Az egyik legjobb alternatíva a teafűből főzött
tea. Dugattyús kávéfőzőben áztassuk a teafüvet legalább 7
percig. Adjunk hozzá egy kis tejszínt és nyers cukrot, és máris
megkapjuk az alakunkat sokkal jobban kímélő fekete csokoládé esszenciát.
Facebook oldalunk:
https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése