2012. március 13., kedd
Hamis hurka
Hamis hurka
Hozzávalók: 30 dkg köles, 1 csapott kiskanál só, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 5 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 2 kiskanál majoránna, 10 dkg napraforgómag, 2 tojás
A kölest átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, a só felével puhára főzzük. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon a maradék sóval megpároljuk.
Közben rászórjuk a majoránnát is. A főtt kölest, összekeverjük az ízesített párolt hagymával, a napraforgómaggal és az egész tojásokkal. Kiolajozott formába simítjuk, s 220°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Ötlet: Ha nem teszünk a masszába tojást, akkor sütés nélkül is fogyasztható.
Hamis kolbász
Hozzávalók: 30 dkg árpagyöngy, 1 csapott kiskanál só, 4 evőkanál hidegen sajtolt olaj, 3 kiskanál pirospaprika, 3 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 kiskanál borsikafű, 2 tojás
Az árpagyöngyöt átöblítjük, majd két és félszeres enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, belekeverjük az olajat, a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, borsikafüvet. Ha kicsit meghűlt, akkor a felvert tojásokat is bedolgozzuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk. 220°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Ötlet: Ebből az ételből is elhagyhatjuk a tojásokat, akár a hamis hurkából. Ebben az esetben sincs szükség sütésre.
Kisa Judit dietetikus receptje
Megtalálsz minket a facebookon:
https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek
Weboldalunk:
http://teljesertekuetelek.hu/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése