2013. január 6., vasárnap

Az aloe veráról dióhéjban

1. A tiszta aloe vera több mint kétszázféle hatóanyagot tartalmaz, egyebek között vitaminokat (A-pro, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, C- és E-vitamint), több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot, nyomelemeket, mono- és poliszacharidokat, esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, valamint enzimek széles skáláját.


 2. Az aloe vera tápanyagaival táplál, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, vértisztító, sebösszehúzó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, serkenti és regenerálja a szervrendszereket (vérkeringést, emésztő-, kiválasztó és nyirokrendszert), lehetővé teszi az emésztőrendszer zavartalan működését, javítja a tápanyagok felszívódását, antioxidánsként véd a rákkeltő szabad gyököktől. 


3.  Az aloe gátolja a daganatos sejtek kialakulását, osztódását, amelyet a benne levő alokutin A-nak és B-nek tulajdonítanak, s amelyek az immunrendszer révén is rákellenes hatásúak. Az immunrendszer azon részeit is aktiválják, amelyeknek a vírusos fertőzések megelőzésében és az allergia megfékezésében van szerepük. E két fitokémiai anyag segíti az egészséges sejtek felépülését, valamint kedvezően hat a nyirokrendszerre.

Dietetikai tipp
Az aloe vera fogyasztása javítja a válogatós, étvágytalan, energiahiányos csecsemők, gyermekek vagy a fogyókúrázó kamaszok étvágyát, s elősegíti az alapvető tápanyagok hasznosulását.

Forrás : Új diéta 2003/4

Elérhetőségeink: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése