Napról napra a teljes értékű konyhában
Kedves Krisztina !
Köszönjük a véleményedet (ajánlásodat).
![]() |
Kisa Judit-Somogyi Gyöngyi: Napról napra a teljes értékű konyhában |
"Mikor
először a könyvet kezembe fogtam, külsőre alig tért el a többi
szakácskönyvtől. Egy dolog volt csak nagyon eltérő, a kötészet. Nem
ragasztották, spirálozták. Jót nevettem, aztán belegondoltam ez nem is
hülyeség, hiszen pont az a problémám a csicsás szakácskönyvekkel, mikor
készítenék belőlük valami finomat, mindig becsukódnak (jómagam nem
szeretem megtörni a könyveket, mert egy idő után kihullnak belőle a
lapok), ez nem, végig ott maradt, ahol kinyitottam :-)
(Sajtos tallér). Egy kicsit elkalandoztam, visszatérve a lényegre, a
külsőségek után a cím alapján reménykedtem, hogy a tartalom is tartogat
meglepetéseket, mert a teljes értékű szót, mára már az élelmiszeripar
annyira kiforgatta, hogy nem igazán vár tőle az ember túl sokat.
Bevallom, pozitívan csalódtam (pedig jómagam elég kritikus vagyok és a
környeztem is annak tart).
![]() |
Cékla leves |
Klassz receptek, ami beilleszthető a
mindennapi étrendünkbe (nem olyan ételek, amitől éhen halok, mert valami fitnesz guru úgy gondolja, hogy az a helyes). Különlegességeket is
felfedeztem a könyvben, két teljes hét reggeli, ebéd, vacsora menüsort.
Jómagam eddig csak 4 receptet főztem le, mert nincs túl sok időm, de
az, aki otthon van és ideje is akad, annak érdemes kipróbálni több
menüsort is, mert a szerzők leírták a könyvben, hogy mit kell
előkészítened előző nap, annak érdekében, hogy a másnapi munkádat
megkönnyítsd (ilyennel még nem találkoztam szakácskönyvben). Majdnem
elfelejtettem, heti bevásárló listát mellékeltek a könyvhöz, ha valaki
úgy dönt, hogy legalább egy vagy két heti teljes menüt lefőz (praktikus
gondolat, látszik, hogy a szerzők is főznek otthon).
![]() |
Nasi: csokis - mogyorós keksz |
Mivel a szerzők dietetikus végzettségűek, így
megértettem miért van az ételek kalória számítása bent a könyv
hátuljában. Annak, aki sportól vagy bármilyen oknál fogva vigyáznia
kell az étkezéssel ez nagyon praktikus segítség lehet. Röviden ennyi.
Számomra nagy tanulság, hogy egy szűk piacon
(szakácskönyvek piaca) még mindig lehet olyan dolgot alkotni, ami
segítséget tud nyújtani az embereknek (értéket ad) úgy, hogy ők vannak
előtérben egy könyv megalkotásánál és csak utána a profit."
Köszönjük Krisztina!
Kisa Judit blogja:http://kisajudit.blog.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése